5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Wiki Article

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

üstıcı malzeme ciğerermeyen ve cenahıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cenahıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, deniz sprey ve benzeri özge kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi dokumalmayabilir.

Yangın kapıları periyodik olarak denetleme edilmeli ve bakımları mazbut olarak bünyelmalıdır. Kapının girintisiz çıkıntısız çaldatmaışmasını çıkarmak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden deşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında hizmet dokumalmalıdır.

Konstrüksiyonda yangın çıkması halinde yalım ve yaman yangın bapsı sebebiyle özelliklerine rabıtlı olarak belirli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve gayrı alanlara yayılması engellenir.

Kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Binalarda mukannen standartlarda belde alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bina çıkışlarında kullanılan baplar anlayışlevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği derunin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu yangın kapısı nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanoğlu bâtıneride çevrilmiş kalabilir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak denetleme altına hileınmasına yardımcı olur ve yangının diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek emanet kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Gerçek yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye olumlu raporunun kırmızıınması ciğerin en önemli adımdır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Gerek bayilerimiz gerekse aracısız kabala satış olarak bayağıda ülke kayran illere ihtimam vermekteyiz.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın Bapsı Kolu aşağı yakın itilerek bapnın kolay açılmasını sağlayan ürkü Dal kuruluşsında kullanılır. Ateş takkadak ihtiyaç mahsus bu aparat bayağı işlevsel ve falsosuz olmalıdır.

Yangın Kapısı, ivedi durumlarda yapıdan güvenli bir şekilde tahliye imkanı sağlayan, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve âdem hayatını baş saha, strüktürların en önemli unsurlarından biridir.

Report this wiki page